Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ

ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ
Αντί να πετάτε τις καμένες λάμπες στην ανακύκλωση, δείτε μια εναλλακτική μορφή "ανακύκλωσης" πολύ πιο χαριτωμένη : Μετατρέψτε τες σε πρωτότυπα γλαστράκια, φυτεύοντας σε αυτές λουλούδια σε χώμα ή ακόμα και διατηρώντας τα σε νερό. Η κατασκευή είναι εύκολη ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, αρκεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο και μεράκι:



  • Αφαιρέστε το μεταλλικό καπάκι και το χρωματιστό μονωτικό δακτύλιο στο κάτω μέρος του γλόμπου. Φορέστε οπωσδήποτε προστατευτικά γάντια, ιδιαίτερα στο χέρι που κρατάτε το γλόμπο, γιατί μπορεί να σφίξετε πάρα πολύ και να σπάσει!




  •    Μόλις αφαιρέσετε αυτά τα στοιχεία πρέπει να βγάλετε ένα γυάλινο στέλεχος που υπάρχει μέσα στο λαμπτήρα. εκεί. Βάλτε ένα μικρό εργαλείο εκεί μέσα και πιέστε τόσο όσο το γυάλινο στέλεχος να σπάσει.



  •   Μόλις στέλεχος που κρατά το νήμα σπάσει, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για να το αφαιρέσετε. Μπορεί να χρειαστεί και να το σπάσετε λίγο, οπότε ταρακουνήστε ελαφρά για να βγουν έξω τα υπολείμματα.



  •    Τώρα, αν ο λαμπτήρας σας είναι λευκός, αυτό που ονομάζουμε «φιμέ», θα πρέπει να βγάλετε το πάγωμα από το εσωτερικό του βολβού και αυτό είναι πραγματικά εύκολο. Απλά βάλτε ένα δυο κουταλιές της σούπας αλάτι μέσα και ανακινήστε ελαφρά. Θα σας πάρει περίπου μόνο δέκα δευτερόλεπτα μέχρι αυτή η λευκή επίστρωση να εξαφανιστεί.
  •   Τέλος φτιάξτε ένα κώνο από χαρτί, προκειμένου να τοποθετήσετε το χώμα εύκολα στο εσωτερικό του γλόμπου.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου