Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Φλόγα η Δρουμμόντειος ή Φλοξ (Phlox Drummondii)

               
 Η Φλόγα η Δρουμμόντειος ή Φλοξ (Phlox Drummondii)
αποτελεί ένα αρκετά διαδεδομένο λουλούδι στην Ελλάδα.  Με καταγωγή από το Τέξας, το Φλοξ είναι ένα ανθοφόρο φυτό που έχει βραβευθεί στην Ευρώπη ως ένα "εξωτικό" φυτό κήπου. Το όνομα του γένους προέρχεται από την ελληνική λέξη «φλοξ»(phlox) και αναφέρεται στα έντονα χρώματα των λουλουδιών ορισμένων ποικιλιών. Το Ειδικό επίθετο Drummondii αποδόθηκε προς τιμήν  του σκωτσέζου βοτανολόγου Thomas Drummond που έστειλε δείγματα φυτών πίσω στη Μεγάλη Βρετανία μετά την εκστρατεία του στο Τέξας (1833-1835).


Περιγραφή
Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό, το οποίο σε ύψος δεν ξεπερνά τους 50 πόντους. Φυτεύεται την άνοιξη και τα άνθη της Φλόγας γοητεύουν από την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού(από Απρίλιο/Μάιο/Ιούνιο) και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να παραταθεί η ανθοφορία του μέχρι το φθινόπωρο. Τα κλαδιά έχουν αιχμηρά, μυτερά, μακριά φύλλα με στρογγυλά λουλούδια. Τα φύλλα είναι μαλακά, τριχωτά και κολλώδη. Τα
λουλούδια είναι μονά ή διπλά, ελαφρώς  αρωματικά, με επίπεδα, αστεροειδή πέταλα. Τα άνθη ωριμάζουν σε διάμετρο 2,5 εκατοστών. Διακρίνεται για τα όμορφα χρώματά του με εξαιρετικές διχρωμίες.



Tips
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρτέρια , βραχόκηπους , γλάστρες
καθιστές ή κρεμαστές. Δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερες φροντίδες καθώς ηλιόλουστες τοποθεσίες, εδάφη που να μη λασπώνουν  και μέτριας συχνότητας ποτίσματα αρκούν για να αναπτυχθεί σωστά αυτό το μικρό λουλούδι.
























Διακοσμητικές Προτάσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου