Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πετούνια

Πετούνια:

Οι λαμπερές και πολύχρωμες πετούνιες με καταγωγή  από την Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα από την Αργεντινή θα προσθέσουν μια κομψή πινελιά στον χώρο σας, ο οποίος θα κερδίσει  αμέσως το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων.
Περιγραφή
Η Πετούνια είναι ένα φυτό με ιδιαίτερη καλλωπιστική αξία. Η βλάστησή του είναι πολύ πλούσια, συμπαγής και έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη. Το ύψος του φυτού φτάνει τα 20-60 εκατοστά και ανθοφορεί κυρίως κατά την θερμή περίοδο, από τα τέλη της άνοιξης έως το φθινόπωρο.
Τα άνθη της έχουν μεγάλο μέγεθος με διάμετρο μέχρι 10 με 15 εκατοστά. Είναι χοανοειδή (μοιάζουν με χωνιά με δαντελωτές άκρες) και υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις όπως κόκκινο, λευκό, κίτρινο, μωβ καθώς και με ανάμικτους χρωματισμούς ή λωρίδες με εναλλαγή δύο χρωμάτων (κόκκινο και λευκό, μωβ και λευκό κ.α.).
Φροντίδα 
Ισχυρό πλεονέκτημα τους είναι πως δεν υπάρχουν δυσκολίες στην καλλιέργεια τους και ανήκουν στα φυτά που επιθυμούν το άμεσο ηλιακό φως και τη ζέστη του καλοκαιριού με μέτριες απαιτήσεις σε νερό. Ωστόσο για να έχουμε επαναλαμβανόμενη ανθοφορία και υγιή φυτά, οι πετούνιες χρειάζονται συχνά κλάδεμα και                                                                              κορφολόγημα .

Tips


Χρησιμοποιείται σε ανθώνες στην πρώτη σειρά και σε βραχόκηπους. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εδαφοκάλυψη, για τη δημιουργία κηλίδων, για φύτευση σε παρτέρια, για να γεφυρώσει και να δώσει συνέχεια σε διαφορετικά επίπεδα στο χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου