Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Σερφίνια

Σερφίνια :
Παγκοσμίου φήμης για τη δυναμική ανθοφορία τους, την αντοχή στις καιρικές συνθήκες και την τεράστια γκάμα χρωμάτων τους  μπορούν να δώσουν μια ξεχωριστή πινελιά στον κήπο ή την βεράντα μας, φτιάχνοντας την διάθεση μας. Με καταγωγή από την Αργεντινή, η surfinia εμφανίστηκε στην Ευρώπη μόνο στα τέλη του 19ου αιών., αλλά μόλις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει έντονη την παρουσία της στην αγορά.

                                          Περιγραφή
Διατίθεται σε όρθια ανάπτυξη αλλά υπάρχουν και κρεμοκλαδείς ποικιλίες που είναι κατάλληλες για ζαρντινιέρες και γλάστρες.

Με τους επιμήκεις μίσχους της, φθάνοντας μέχρι και 90cm, η  Surfinia είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός καταρράκτη χρωμάτων. Τα άνθη της σε σχήμα τρομπέτας, μονά ή διπλά, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον με τις  πάρα πολλές αποχρώσεις τους όπως κόκκινο, λευκό, μωβ, φούξια, κίτρινο, ροζ,
πορτοκαλί. Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι δίχρωμες ποικιλίες σε σχήμα αστεριού ή με λευκό περιθώριο και χρωματιστό εσωτερικό. Ανθίζει από τις αρχές της Άνοιξης μέχρι τα πρώτα κρύα. 

Tips

Προτιμά θέσεις ηλιόλουστες, προφυλαγμένες από ανέμους, έχει όμως καλή ανταπόκριση και στην ημισκιά. Aγαπά τα γόνιμα, αλλά καλά στραγγιζόμενα εδάφη και χρειάζεται συχνό πότισμα την περίοδο της ανθοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου